In een afkickkliniek leerde Nol van Loon over de mentale en fysieke kracht die je kunt krijgen door in een hogere macht te geloven. Hij vond rust, acceptatie en moed in het wielrennen. Fietsen werd zijn religie. Fietsen is wat hem op het goede spoor houdt, wat een reden geeft om te leven, en waardoor hij boven en buiten zichzelf uitstijgt.

Nol van Loon droomde groots. De wereld lag aan zijn voeten. Tot het niet meer was. Alle levenslessen die hij tegenkwam telde op en druppel voor druppel lukte het hem om genoeg limonade te maken om het leven ten volle te leven. Soms werd hij gezien als ‘dat ogenschijnlijk verwarde jochie’, maar uiteindelijk reed hij 1200 kilometer rechtdoor, bij min twee graden Celsius, langs alle Northern Spring-klassiekers.

Om dit aan zichzelf te bewijzen, en om de kracht van het wielrennen te delen, ging hij de uitdaging aan om een ultra genaamd ‘Classics Story, The Northern Way’ te rijden. Van de Omloop tot Luik en alles daar tussenin. Een verhaal met verschillende elementen zoals sneeuw, Roubaix in de nacht, van extreme dieptepunten tot onverwachte hoogtepunten.

Samen gaan we op op zoek naar de meest bijzondere en mooiste verhalen uit de wielerwereld. Van amateur tot beroepswielrenner, geen verhaal is gek genoeg voor ons podium! Zo willen wij jou inspireren en motiveren om altijd te blijven trappen en jouw eigen wielerverhaal te schrijven.

Fietscafé de Proloog is dé plek waar wielerverhalen worden geboren en doorverteld! Neem vooral eens een kijkje en geniet van een magistrale koffie! (De Proloog, Amerongen)

READ  Wielerverhalen#8 Robbe Snels en zijn ode aan Nick

Heb jij een tof wielerverhaal dat je wilt delen? Neem dan nu contact met ons op via ons telefoonnummer 06-82612419

Fietscafé de Proloog in Amerongen is liefhebber van onze serie Wielerverhalen.

CHECK DE DOCU DIE ONZE JEFFREY WIESE MAAKTE

Instagram: Wat als?! De wielerpodcast (@watalsdewielerpodcast) • Instagram-foto’s en -video’s
Facebook: Wat als de wielerpodcast | Facebook
Website: Podcast wielrennen – Wat als De wielerpodcast is dé podcast voor fietsers (watalsdepodcast.nl)

Wat als De wielerpodcast
Average rating:  
 0 reviews