Edwin de Wolf die vroeger met zijn vader af en toe de wielrenfiets op stapte had misschien wel nooit verwacht dat de fiets op later leeftijd zijn leven zou doen opleven. Als groepscommandant van de Luchtmobiele Brigade gaat het op jonge leeftijd in Bosnië mis. Edwin de Wolf weet het door goed handelen van zijn collega´s maar net te overleven, maar verliest een been.

Er volgt een lang revalidatieproces waarbij de wielrenfiets uiteindelijk een groot onderdeel blijkt te spelen. Edwin de Wolf maakt kilometers op de fiets en daagt zichzelf steeds vaker uit. Van hoge bergen beklimmen tot het NK tijdrijden. In 2016 mocht Edwin de Wolf na een belletje van de bondscoach deelnemen aan de Invictus Games in Orolando. Een deelname die zijn leven doet veranderen. Wil je meer weten van dit verhaal? Luister dan nu de podcastaflevering.

Samen gaan we op op zoek naar de meest bijzondere en mooiste verhalen uit de wielerwereld. Van amateur tot beroepswielrenner, geen verhaal is gek genoeg voor ons podium! Zo willen wij jou inspireren en motiveren om altijd te blijven trappen en jouw eigen wielerverhaal te schrijven.

Fietscafé de Proloog is dé plek waar wielerverhalen worden geboren en doorverteld! Neem vooral eens een kijkje en geniet van een magistrale koffie! (De Proloog, Amerongen)

Heb jij een tof wielerverhaal dat je wilt delen? Neem dan nu contact met ons op via ons telefoonnummer 06-82612419

Fietscafé de Proloog in Amerongen is liefhebber van onze serie Wielerverhalen.

Instagram: Wat als?! De wielerpodcast (@watalsdewielerpodcast) • Instagram-foto’s en -video’s
Facebook: Wat als de wielerpodcast | Facebook
Website: Podcast wielrennen – Wat als De wielerpodcast is dé podcast voor fietsers (watalsdepodcast.nl)

Wat als De wielerpodcast
Average rating:  
 0 reviews
READ  Wielerverhalen#13 Ton Elie zet elk jaar een stapje en wordt wereldkampioen triatlon in Hawaï