In bladzijde vier van de serie wielerverhalen neemt Jeen de Jong, een voormalig professioneel wielrenner en momenteel schrijver, ons mee naar zijn beklimming van de Mont Ventoux. Deze veranderde zijn leven. Zijn wens om ooit profvoetballer te worden werd naarmate de klim vorderde, ingewisseld voor een ander toekomstideaal. Geleid door zijn broer Thys, gehuld in een voetbalbroekje enmet het zweet om zijn hoofd, werd een droom geboren. Een droom die zijn leven deed veranderen. Luister nu het wielerverhaal van Jeen de Jong over zijn beklimming van de mythische Mont Ventoux.

Vandaag de dag heeft schrijver Jeen de Jong al twee boeken op zijn naam staan. Er wordt dan ook veel gesproken over zijn andere talent naast het wielrennen. Ik citeer: ‘De Jong is een grote aanwinst voor de Nederlandse letteren met zijn geestige, scherpzinnige en maatschappijkritische poëzie.’

Wij vinden het dan ook heel tof om (naast dat we mogen luisteren naar zijn prachtige wielerverhaal in onze podcast) ook een boek van zijn hand mogen weggeven aan één van onze luisteraars. Wil jij het boek ´Zij blijven allemaal goden´ over de Tour de France winnen? Reageer dan onder onze instagrampost in een zin waar jouw liefde voor de fiets vandaan komt.

Heb jij een fantastisch wielerverhaal dat iedereen gehoord moet hebben en die niet mag ontbreken in deze serie wielerverhalen? Twijfel dan niet en stuur een bericht naar ons telefoonnummer 06- 82612419. Zet vervolgens jouw wielerverhaal zo gedetailleerd mogelijk op papier en stuur het op naar onze email watalsdepodcast @ outlook.com en wie weet mag jij jouw verhaal komen voordragen aan de wielerwereld via ons podium.

READ  LA VUELTA SPECIAL met oud-wielerprofs Bart Voskamp, Gert Jacobs en Maarten den Bakker (deel 1)

Volg ons op de socials:

@watalsdewielerpodcast op Instagram of www.watalsdepodcast.nl 

Wrab en Wiel-rent.nl zijn liefhebber van Wat als?! De wielerpodcast