Wielrenners met glanzende benen, dat roept al snel de vraag op, want waarom scheren wielrenners hun benen? Er zijn verschillende redenen om je benen te scheren als wielrenner. De meeste niet-wielrenners denken altijd dat de benen worden geschoren vanwege de snelheid, oftewel de aerodynamica. Uit onderzoek blijkt dat geschoren benen inderdaad sneller is. Echter dit is niet de belangrijkste reden dat wielrenners hun benen scheren. Zo heb je geen last van haartjes in je wond wanneer je bijvoorbeeld betrokken bent geraakt bij een valpartij, masseert het een stuk beter. Daarnaast wil je er als wielrenner namelijk gesoigneerd bijlopen, dat is het moment dat benen scheren om de hoek komt kijken.

Gesoigneerd, waarom scheren wielrenners hun benen?

Dat roept de volgende vragen op want, wanneer ben je als wielrenner gesoigneerd en wat is soigneren eigenlijk? Soigneren betekent het verzorgen van je uiterlijk op de fiets. Hierbij kun je denken aan een schone fiets, strakke bril, mooi wielerkleding van Wrab, hoge witte sokken en nog veel meer. Zeker op een mooie zomerdag wil je als wielrenner er maar al te graag gesoigneerd bijlopen. Dat is ook het moment dat bijna iedere wielertoerist het er over heeft. Want scheer je nou wel of niet de benen?! Ook wij van Wat als De wielerpodcast hebben een uitgesproken mening hierover. Niels als semiprof moet er uiteraard gesoigneerd uitzien. Daartegenover vindt Marnick de amateurwielrenner haar op de benen ook wel prima. In aflevering 8 bespreken de jongens dan ook de volgende stelling:

In aflevering 8 van Wat als De wielerpodcast praten de drie wielervrienden over gesoigneerd op de fiets, bespreken ze verschillende stellingen en vertellen ze elk hun eigen manier van soigneren. Waar de één het houdt bij matchende kleding en er goed uitzien, gaat de ander verder en zorgt hij dat alles bij elkaar past en de benen glad zijn. Maar eerst bespreken ze de belangrijkste vraag, want wat is nou eigenlijk soigneren? Aan de hand van leuke stellingen proberen de jongens tot een conclusie te komen. Uiteraard ontbreekt ook de vraag ´Waarom scheren wielrenners hun benen´ niet. Genoeg om dus lekker over te discussiëren.

READ  Wiel-rent.nl is liefhebber van Wat als?! De wielerpodcast

Maar moeten amateurwielrenners hierin meegaan?

Een van de belangrijkste punten is het overhalen van je vrienden en familie, want ondanks dat geschoren benen in je wielertenue gesoigneerd is, loop je natuurlijk niet de hele zomer in je wielertenue. Een dagje in de korte broek of in je zwembroek aan het strand met kale gladde benen, niet het meest stoere uiterlijk. Echter zie je meteen dat je een wielrenner bent, of dit een voor of nadeel is mag je zelf beslissen.

Na het benen scheren volgt nog een stap, gesoigneerde Wrab wielerkleding. Via onze podcast krijg je tien procent korting op het hele assortiment van WRAB, When Riding A Bike!