Zijn jij en je vrienden enorme gravelfans? Dan ga je maar al te graag opzoek naar nieuwe routes voor jouw gravelparty. Stoopendaal.nl biedt de routes voor jouw nieuwe gravelavontuurtjes door heel Nederland. Vele routes heeft de eigenaar Arjan Stoopendal zelf gereden, en op zijn website zijn uiteraard al deze GPX-routes te vinden! Regelmatig worden er weer nieuwe routes geüpload zodat jij elke keer weer nieuwe gravelwegen kunt ontdekken. Meer weten over gravelen of hoe je kunt beginnen, luister dan nu onze aflevering met gravelexpert Arjan Stoopendal:

 

Veel fietsfanaten hebben de gravelbike (een kruising tussen een wielerfiets en een mountainbike) nieuw ontdekt en zijn massaal te vinden op grind, gras, zand, bosachtige en verharde wegen. Gravelfans komen op plekjes waar ze met de wielrenfiets of mountainbike nog nooit zijn geweest! De perfecte oplossing om de natte wintermaanden fijn door te komen. Het fenomeen gravelen is overgekomen uit Amerika waar niet overal verharde wegen liggen en is inmiddels super populair in Nederland. De gravelfietsen zijn zelfs niet aan te slepen. Zoek jij een nieuwe uitdaging in het wielrennen dan is dit misschien we het avontuur waar jij op ligt te wachten.

Heb jij meer vragen over gravelen of een ander onderwerp over wielrennen? Stuur dan vooral jouw vragen op naar ons podcast telefoonnummer 06-82612409 of via een dm naar @watalsdewielerpodcast. 

READ  Wat als je wilt gaan bikepacken? De jongens van Fatpigeon praten ons bij - S3 - A5