Valtraining, bij vele nog onbekend. Een onderwerp dat nog onderbelicht is in de wielerwereld, maar het is oh zo belangrijk. Want stel dat je tijdens een valpartij, naar aanleiding van een valtraining, geen letsel oploopt en gewoon door kunt fietsen? We kennen allemaal het gezegde “vallen hoort erbij”. Dat we een valpartij niet kunnen voorkomen is duidelijk, maar de gevolgen van letsel beperken is iets anders. Zo kun je door simpelweg je arm niet uit te steken een sleutelbeenbreuk voorkomen. De meeste wielrenners hebben wel eens zo’n breuk gehad. Valexpert en judoleraar Arno Zahradnik legt uit hoe een valtraining is zijn werking gaat én wat je zelf kunt toepassen om letsel bij een valpartij te voorkomen. Luister nu de aflevering en kom achter de gouden tips die onze expert aan ons meegeeft. Want jij wilt toch ook letsel voorkomen bij een valpartij?

Meer weten over valtraining, check het programma ´Zeker op je zadel´ van VeiligheidNL en de NTFU. Of stuur je vraag in naar ons telefoonnummer 06-82612419. Dit was alweer de laatste aflevering van seizoen 2, we zijn druk bezig met de voorbereidingen van seizoen 3. Heb je leuke vragen of stellingen die je graag beantwoord ziet worden. Neem contact met ons op en wie weet word jouw onderwerp behandeld in het nieuwe seizoen.

Naar aanleiding van seizoen 1 waarin verschillende experts aan het woord zijn gekomen hebben we een beginnershandleiding opgesteld voor jou als wielrenner. Benieuwd? Check hem nu en downloadt hem gratis. 

Wiel-rent.nl is liefhebber van Wat als?! De wielerpodcast

Instagram: Wat als?! De wielerpodcast (@watalsdewielerpodcast) • Instagram-foto’s en -video’s
Facebook: Wat als de wielerpodcast | Facebook
Website: Podcast wielrennen – Wat als De wielerpodcast is dé podcast voor fietsers (watalsdepodcast.nl)

READ  Wat als je lid wilt worden van een tour- of wielervereniging? S2 - A6