Het nieuwe wielerseizoen van 2022 staat voor de deur, oftewel een goed excuses om de hele zondag in de zetel koers te kijken. Maar wat als je die koers nou beter wilt leren begrijpen? Want waarom kan eigenlijk niet iedereen winnen? Of waarom wint degene die de hele dag op kop van het peloton de wedstrijd niet? En zijn er dingen van de koers die wij als kijker of luisteraar niet meekrijgen maar wel van cruciaal belang zijn om te kunnen winnen? Samen met sportverslaggever Sebastiaan Timmerman van de NOS gaan wij op onderzoek uit. Sebastiaan vertelt ons alles zijn ervaringen van de grote koersen zoals de Amstel Gold race, Parijs – Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en natuurlijk de Tour de France. We kijken vandaag dus een dagje door de ogen van Sebastiaan Timmerman die al deze koersen op de motor heeft afgelegd om ons te voorzien van het beste commentaar. Luister nu deel 1 van de aflevering en leer de koers nog beter kennen. Deel 2 verschijnt op 3 februari.

Ook deze aflevering reiken we weer een nieuwe superkudo uit en maken we door onze gast kennis met een nieuwe wielerterm uit de koers. Wil jij meedoen met onze Superkudo rubriek? Dat kan! Word nu lid van onze wielerclub op Strava, zet een mooie prestatie neer en win!

Heb jij een vraag over wielrennen? Neem dan nu contact met ons op via ons telefoonnummer 06-82612419 en wie weet behandelen jouw vraag de volgende keer!

Naar aanleiding van seizoen 1 waarin verschillende experts aan het woord zijn gekomen hebben we een beginnershandleiding opgesteld voor jou als wielrenner. Benieuwd? Check hem nu en downloadt hem gratis.

READ  Wat als je doorstroomt naar de profs? Tourdebutant Lars van den Berg praat ons bij - S4 - A12

Omloop der Wielercafes *5 en 6 maart, vanaf wielercafe Cyklist in Eindhoven 130, 175 en 200 km                                                                      KORTINGSCODE: watals25

Wiel-rent.nl is liefhebber van Wat als?! De wielerpodcast

Instagram: Wat als?! De wielerpodcast (@watalsdewielerpodcast) • Instagram-foto’s en -video’s
Facebook: Wat als de wielerpodcast | Facebook
Website: Podcast wielrennen – Wat als De wielerpodcast is dé podcast voor fietsers (watalsdepodcast.nl)

* Deze aflevering is begin januari opgenomen rekening houdend met de coronamaatregelen.