Op zaterdagavond 26 november organiseert onze liefhebber De Proloog een gratis masterclass over ‘Fietshouding en fietstraining’.

Een zeer geschikte masterclass voor beginnende wielrenners die zich verder willen ontwikkelen. Bij deze masterclass komen twee experts vertellen over hun professie. Want hoe word jij als fietser een nog betere wielrenner? Ga je steeds iets harder fietsen of ga je nog aerodynamische proberen te zitten. Of is het juist een combinatie van beide dat ervoor zorgt dan jij een beter wielrenner wordt? Wij denken van wel en daarom organiseert onze liefhebber deze masterclass speciaal voor jou!

Rick de With van Le Blanc Bike Fit houdt zich al drie jaar bezig met het positioneren van mensen op de racefiets. Niet alleen om fietsprestaties te verbeteren, maar ook om klachten te doen voorkomen. Zo zijn de drie essentiële bouwstenen van een goede fietspositie; zadelhoogte, stuurpositie en de positie van de clips. Daarnaast verschilt elk persoon per lichaam, denk maar aan de verschillende binnen beenlengtes van mensen. Rick zal deze avond theorie onderbouwen met praktijkvoorbeelden.
Daniel van Schaik is eigenaar van Move-Support waarmee hij meerdere amateurwielrenners traint om hun sportieve doelen te behalen. Hij is gespecialiseerd in het afnemen van inspanningstesten bij duursporters. Als trainer gelooft hij dat de onderliggende gedachten en motivatie altijd bij plezier moet liggen. Hij komt vertellen over hoe hartslagzones en vermogens tijdens het trainen. Ook zal hij verschillende trainingsmethodieken bespreken samen met het afnemen van inspanningstesten. Tot slot brengt hij de logica van het menselijk lichaam en diens gedragingen tijdens het sporten terug in de masterclass.
Wil jij hierbij zijn? Dat kan en het is geheel GRATIS.

Meld je aan via de link.

READ  Wielerverhalen#7 Jeffrey Wiese en zijn persoonlijke overwinning door de fiets

De Proloog is liefhebber van Wat als?! De wielerpodcast