Wat als lenigheid kan helpen op de fiets? Dat is de vraag die we in deze aflevering aan de hand van onze ervaringen willen beantwoorden. De dikke van Dale verstaat onder lenigheid: ´Lenigheid en flexibiliteit is de bewegingsmogelijkheid van een gewricht waarover een spier of spiergroep loopt ´. Maar hoe kan deze lenigheid ervoor zorgen dat jij met een fijner gevoel op de fiets zit. Want waar kan lenigheid eigenlijk bij helpen? Voorkomt het blessures of kun je hierdoor langer in de diepe fietspositie zitten zonder last te krijgen van je rug? Uit wetenschappelijk onderzoek zijn dit soort vragen moeilijk te beantwoorden, daarom spreken wij vanuit onze eigen ervaring rondom rekken en strekken en de lenigheid die daarbij komt kijken.

Kijk op onze Instagram @watalsdewielerpodcast voor voorbeelden van goede rek en strekoefeningen om zelf leniger te worden.

Ook deze aflevering passeert er een nieuwe superkudo en wielerterm de revue. Daarnaast kondigen wij onze social ride aan die gaat plaatsvinden op 23 oktober. Wil jij hier ook bij zijn? Houd dan de socials goed in de gaten voor meer informatie. Tot slot mogen wij namens Vittoria een mooi pakket weggeven aan de volgende superkudo die de meest gekke prestatie in de maand september neerzet.

Scoor een 15% korting op ons te gekke nieuwe casual wielershirt, check de kortingscode hieronder:

Kortingscode casuele wielershirt: WATALS15 (T-Shirts | Chef d’Equipe (chefdequipe.cc)

De Proloog is liefhebber van Wat als?! De wielerpodcast

Instagram: Wat als?! De wielerpodcast (@watalsdewielerpodcast) • Instagram-foto’s en -video’s
Facebook: Wat als de wielerpodcast | Facebook
Website: Podcast wielrennen – Wat als De wielerpodcast is dé podcast voor fietsers (watalsdepodcast.nl)

READ  Wielerverhalen#13 Ton Elie zet elk jaar een stapje en wordt wereldkampioen triatlon in Hawaï