Fietsevenementen, wie heeft ze niet gemist? Nu de coronamaatregelen verder worden versoepeld zijn fietsevenementen in juli 2021 weer mogelijk, dit biedt uitkomsten voor jou en je fietsvrienden. Wij van wat als de wielerpodcast zijn druk bezig met het opzetten van een wielertocht samen met wielertochten.nl, echter moet hier nog even op worden gewacht. Maar dat houdt jou niet tegen, er staan namelijk al meerdere fietsevenementen voor jou en je wielervrienden op de kalender. Lekker georganiseerd fietsen en achteraf lekker napraten met een goed bakje koffie. Wie wil dat nou niet?

Kalender fietsevenementen augustus 2021

Zo 15 augustus: Classico Espana 2021

In 2020 zou de Ronde van Spanje in Nederland starten. Met de toertocht Clásico España vieren we het Spaanse wielrennen! De Clásico España toertocht start vanuit de Maaspoort in Den Bosch en doet alle drie de steden van de Vuelta (Utrecht, Breda en ’s Hertogenbosch) aan! Wil je meer informatie, kijk dan op  de site van NL Tour Rides. width=

 Zo 22 augustus: IJsselmeer Challenge 2021

Ben jij een wielrenner die opzoek is naar een uitdaging? Wellicht is een rondje om het IJsselmeer fietsen dan iets voor jou. Een tot de verbeelding sprekende uitdaging die elke wielrenner in Nederland minimaal één keer aangegaan moet zijn. Pak de handschoen op en schrijf je in! De afstanden die gereden kunnen worden zijn: 50, 100, 150, 200 en 300 km. NL Tour Rides heeft zijn uiterste best gedaan om een volledig uitgepijlde; goed verzorgde tocht  te organiseren. Inclusief: Ontbijt – Uniek Wielershirt – Verzorging onderweg – Drankjes Uitgebreid Pastabuffet -Entertainment.

READ  Wat als je doelen wilt leren stellen? Met mental coach en voormalig topsporter Joey van Rhee - S2 - A3

Rondje ijsselme

za 28 augustus: Ode aan Jan Janssen

Jan Janssen is één van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners aller tijden. Hij werd wereldkampioen, won Parijs-Roubaix en schreef als eerste Nederlander zowel de Ronde van Spanje als de Ronde van Frankrijk op zijn naam. De lijst is lang. Redenen in overvloed om een ode te brengen aan Nederlands allerbeste wielrenner ooit. We onthulden in 2020 al een bronzen standbeeld van Jan en organiseerden de eerste editie van de Ode aan Jan Janssen. Op zaterdag 28 augustus organiseren wij samen met de Toerclub Pijnacker de tweede editie van deze bijzondere tocht die de route van deze legende karakteriseert. Samen fietsen wij over de voormalige trainingsroutes van Jan, dwars door het Groene Hart, daar waar het voor Jan zo’n 65 jaar geleden begon. Een mooie tocht van 100KM.

Zo 29 augustus: Gravelty Cyclon Epic

Gravellen wordt steeds populairder, en niet zonder reden. Het kan eigenlijk op elke fiets, het is vaak wat uitdagender dan de normale wegen en je komt ook nog eens op allerlei mooie plekken. Genoeg reden voor NL Tour Rides om een aantal toertochten uit te breiden met een Gravel variant onder de naam: Gravelty Series. NL Tour Rides organiseert de Gravelty Cyclon Epic (90KM) op 29 augustus vanuit Groesbeek door het het Duitse Reichswald.

Je eerste fietsevenement, maar hoe fiets je in een groep?

Een vraag die veel amateurwielrenners tegenkomen wanneer ze voor het eerst meedoen met een fietsevenement. Want hoe fiets je in een groep en welke regels komen hierbij kijken? Dit is de reden dat wij van Wat als De wielerpodcast speciaal voor jou een aflevering hebben gemaakt met alle tips en tricks die je moet weten. Luisteren? Dat kan hieronder.

READ  Wielerverhalen#9 Dansen op een hete vulkaan met Menno Anker (Mount Hood)

Meer informatie of fietsevenementen in het najaar van 2021 meemaken? Check wielertochten.nl voor meer fietsplezier met je vrienden

Wielertochten.nl biedt informatie voor de volwassen toerfietser of beginnende wielertoerist. Je vind een overzicht van alle toertochten, fietsvakanties, routes, onderhoud, materiaal, nieuwe modellen racefietsen, wielerboeken en nog veel meer. Ook de leukste wielerpodcasts zoals Wat als De wielerpodcast komen aan de orde. Wielertochten.nl