Wat als?! De wielerpodcast waarbij drie wielervrienden (Marnick, Jeffrey en Niels) jou willen informeren en inspireren over alle ins en outs uit de wielerwereld. Aan de hand van stellingen, leuke rubrieken en gasten wordt er een handleiding geschetst voor jou als amateurwielrenner. Want jij wilt toch ook de beginnersfouten voorkomen? Sluit je dan nu aan bij ons peloton door te abonneren, dan gaan we samen opzoek naar de perfecte fietser. Heb jij een leuke stelling, stuur hem in via 06 82612419 en wie weet behandelen wij hem in de volgende aflevering.

Wat als team

Serie Wielerverhalen

In deze serie wielerverhalen komen verschillende wielrenners aan het woord, van prof tot amateur, iedereen met een mooi en bijzonder verhaal is welkom op ons podium. Want elkaar motiveren en inspireren is iets waar wij van onze wielerpodcast ontzettend blij van worden. Daarnaast vinden wij het ook super tof om misschien wel jou wielerverhaal met de wielerwereld te kunnen delen. Heb jij een fantastisch wielerverhaal dat iedereen gehoord moet hebben? Twijfel dan niet en stuur een bericht naar ons telefoonnummer 06- 82612419. Zet vervolgens jouw wielerverhaal zo gedetailleerd mogelijk op papier en stuur het op naar onze email watalsdepodcast @ outlook.com en wie weet mag jij jouw verhaal komen voordragen aan de wielerwereld via ons podium.

Het wat als?! Team

De drie wielervrienden in de wielerpodcast ‘Wat als?!’ kwamen door het fietsen met elkaar in aanraking. Marnick en Niels kenden elkaar al via de middelbare school in Culemborg. Beide gingen zij, na het afronden van hun TL, naar HAVO op een nieuwe middelbare school. Op de eerste dag leerden de twee elkaar kennen en gingen niets vermoedend bij de eerste les naast elkaar zitten. Hierbij maakte Niels meteen een goede indruk, omdat hij met een gebroken ellenboog (door een valpartij in een wielerkoers) naar school was gekomen. Hierdoor werd niet alleen de bijnaam ‘Stompie’, maar ook een vriendschap geboren.

Clubrenner Jeffrey leerde de jongens pas later kennen, bij de uitgevoerde challenge van Niels ´De honderd van Amerongen´ kwam Jeffrey toen nog nietsvermoedend filmen. Met de kennis van nu weten we dat Jeffrey een goede vriend van Marnick en Niels is geworden en een echte vaste waarde in de podcast.

Wat als teamleden

Marnick Rekker (links) :
Marnick (23 jaar) is een toerfietser, die af en toe met zijn vrienden of zijn vader een rondje fietst. Naast het wielrennen beoefent hij de sport korfbal en volgt hij de Hbo-opleiding integrale veiligheidskunde in Breda. Per week is hij ongeveer 6 uur op de wielrenfiets te vinden. Marnick stelde zichzelf de vraag waar hij eigenlijk moest beginnen als amateurwielrenner. Wat is een normaal tempo? Hoe word ik beter Etc. Precies waar wij in deze podcast naar opzoek gaan. Met zijn vrienden maakt hij de podcast over wielrennen om die handleiding zo duidelijk mogelijk te schetsen

Jeffrey Wiese (rechts):
Jeffrey (19 jaar) is een wielrenner voor het clubteam JVR de Batauwers, hiernaast volgt hij de opleiding media en is hij druk bezig met zijn hobby en semi beroep video’s maken. Naast het maken van video’s voor bedrijven is hij ook minstens 8 uur per week op de wielrenfiets te
vinden. Samen met zijn wielervrienden maakt hij de podcast en is hij altijd nieuwsgierig over alle nieuwe ontwikkelingen binnen de sport. Momenteel is hij druk bezig met projecten voor het Gravelbedrijf Fat Pigeon.

Niels van Ekeren (midden):
Niels (23 jaar) is een oud-semiprof wielrenner van het continentale wielerteam Metec Solarwatt en Volker Wessels. Momenteel volgt hij de Hbo-opleiding Sportkunde management, loopt hij stage bij RTV Utrecht, heeft hij de minor sportvoeding gevolgd en maakt hij radio bij de opleidingszender van 3FM. Elke week was hij minstens 16 uur op de fiets te vinden. Vandaag de dag is hij een ambitieuze podcaster die de opleiding Podcast Master academie heeft afgerond. Hij is altijd opzoek naar nieuwe ins en outs uit de wielerwereld, waarmee hij de amateurwielrenner kan inspireren en informeren op zoek naar de perfecte fietser.